27282930

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Stjernesmell!

09.01.2011

Det som på forhånd ble betegnet som en firepoengskamp mellom to lag plassert rett over nedrykksstreken endte med en stjernesmell for bortelaget og sesongens første seier for NOR 92. Både Sagene og NOR 92 hadde desperat behov for å sikre seg begge poengene og siden dette var første kampen etter et langt jule- og nyttårsopphold, knyttet deg seg spenning til hvilken av lagene som hadde brukt pausen best.

Alexander Jaksland (bildet) var en av kampens store spillere og ble kåret til hjemmelagets bestemann etter storseieren over Sagene.

NOR 92 smalt til på nyåret med en kjempeseier over tabellnabo Sagene da laget fra Oslo øst ble sendt hjem med hele 2-15 i sekken!

Tabellen i Eliteserien Herrer

Etter en innledning på kampen hvor begge lagene følte på hverandre, var det NOR 92 som tok ledelsen 1-0 etter at banens beste spiller Alexander Jaksland bestemte seg for å banke et frislag direkte opp i nettaket etter 8.12. Kun 65 sekunder senere økte hjemmelaget ledelsen til 2-0, etter at Michael Sandin avsluttet et pent angrep etter pasning fra A. Jaksland. Når Sandin gjør sitt andre mål for dagen og 3-0 til Tigers etter drøye 10 minutter av kampen kan vi trygt si at Tigers hadde fått en drømmeåpning! Før perioden var slutt hadde også Sandin satt sitt hattrick også denne gangen assistert av Alexander "Jaxx" Jaksland og dermed 4-0 til hjemmelaget etter første periode.

NOR 92 har dessverre tidligere for ofte hatt problemer med å holde på solide ledelser. Det skulle de ikke ha i denne kampen! Allerede 1.02 ut i midtperioden noterte Manne Strandberg seg i målprotokollen og 5-0! Assist, selvfølgelig Jaxx. Hjemmelaget var i spillehummør denne ettermiddagen i Solberghallen og når Mathias Knutsen øker til 6-0 etter 26.30 begynte vel også de mest skeptiske av hjemmefansen og tro på seier. Først etter 33.49 klarte Sagenes Erhamre og overliste en for dagen solid Johnny Wallenius i Tigers buret, 6-1. Etter dette fulgte en periode hvor NOR 92 trykket Sagene kraftig bakover på banen og etter 39.25 kom nok den endelig spikeren i kista. Manne Strandberg satte 7-1, assistert av Alexander Jaksland etter kampens vakreste angrep. Kun 26 sekunder senere sto det 8-1 da Mathias Knutsen passet pent til en umarkert Bjørn Erik Torgersen som åpnet målkontoen for dagen. Dermed sto det smått fantastiske 8-1 til NOR 92 etter spilte 40 minutter.

nor92.com fulgte kampen live her

Spørsmålet foran den siste perioden var om NOR 92 skulle klare å holde trykket og intensiteten opp eller om Sagene skulle greie å pynte på sluttresultatet. Det skulle raskt vise seg at Tigers ikke hadde tenkt å fire på noe som helst i denne kampen. Allerede etter 57 sekunder av siste perioden var Manne Strandberg frempå igjen og øker til 10-1 for Tigers. Så en dag som Jonas Sandberg kommer til å huske godt. Den unge NOR-backen fikk en skuddsjanse fra 6-7 meter og tvilte ikke et sekund. Knallet ballen i kassa og scorer sitt første mål for NOR 92's A-lag! Snaue minuttet senere var det veteranen Manne Strandberg som lagde sitt fjerde for dagen da han sender hjemmelaget opp i 11-1. Etter 48.48 var Sandin frempå igjen etter en pause i målprotokollen, 12-1 til NOR 92 og Sandin's femte for dagen. NOR 92's ungutter Becher, Agyemang og Mads Normann var også med på å lage dette til en skrekkamp for Sagene og sistnevnte økte til 13-1 etter 52.53, assistert av Becher. Etter 53.26 var Mathias Knutsen igjen frempå og dunker inn 14-1 etter å ha blitt assistert av Per Brandt. Sondre Røstgård fikk også sin debut for NOR 92 i Eliteserien i denne kampen på høyre siden i angrep. Det ble ingen scoringer på Røstgård denne gangen, men det kommer flere sjanser for den hardskytende unggutten. Drøye 4 minutter før slutt fikk Sagene endelig uttelling da Morten Kolstad utligner til 14-2. Etter 58.21 får Alexander Jaksland en utvisning og Sagene tar ut keeperen for å avslutten med spill 6 mot 4 for å pynte på resultatet. Det skjer ikke, men i stedet er det Mads Normann som iskaldt for æren av å fastsette sluttresultatet til 15-2 etter å ha satt ballen i det åpne Sagene buret fra 30 meter.

BB NOR 92: Alexander Jaksland
BB Sagene: Martin Erhamre
Skudd: 31-16

Kampfakta og Sjøkans kommentarer

Oppsummert en solid gjennomført kamp av Tigers. Sagene slipper til kun med to scoringer og mens NOR 92 viser styrke ved å score hele 15 mål på hjemmebane i årets viktigste kamp så langt. Dette var sesongens første hjemmeseier, men helt sikkert ikke den siste! En knallstart på 2011 fra Tigers. NOR 92 krabbet med denne seieren over sluttspillstreken og innehar i øyeblikket den åttende og siste plassen som gir en plass i NM sluttspillet.