20212223242526
27282930

Nær sensasjon, men siste periode ble ett mareritt

27.11.2011

På forhånd var det fryktet at kampen i Solberghallen mot topplaget i Eliteserien, Fjerdingby kunne ende som et blodbad med stygge siffre for hjemmelaget. Men det skulle vise seg at Tigers gutta hadde lagt igjen respekten for Fjerdingby i garderroben og gikk til oppgaven uten frykt!

Mathias Knutsen (bildet) noterte seg for to nettkjenninger mot serielederne Fjerdingby, men dessverre holdt ikke hjemmelagets 3-0 ledelse helt inn. (foto: nor92.com)

NOR 92 la seg bevisst lavt i banen og hadde bestemt seg for å først og fremst tette igjen bakover og satse på giftige kontringer. Dette skulle vise seg å være en god resept mot serielederne. Selv om Fjerdingby var det førende laget, forsvarte NOR 92 seg perfekt i 41 minutter av kampen.

NOR 92 - Fjerdingby  4-7 (1-0, 2-0, 1-7)
Ca. 80 tilskuere i Solberghallen
Målscorer NOR 92: Mathias Knutsen (2), Fredrik Ullern (1) og Steffen Løvlund (1).

NOR 92 sprakk skikkelig i tredje periode (dt.no)

For å ta det fra starten, Fjerdingby styret kampen fra første tekning og skapte de fleste og største sjansene i 1. periode. Helt bakerst sto en meget solid Anders Fanuelsen som hadde bestemt seg for å stenge kassa. Mot spillets gang var det Tigers som tok ledelsen etter at Steffen Løvlund sendte hjemmelaget i føringen etter snaue 6 minutter etter at han trillet ballen elegant forbi FIBK keeperen. Tross at Fjerdingby vant skuddstatistikken så overlegent som 15-3 klarer de ikke å overliste Anders Fanuelsen og en meget bra NOR-defensiv.

Den andre perioden skulle bli jevnere enn den første spillemessig. NOR 92 lå fortsatt lavt, forsvarte seg godt, men skapte også flere gode muligheter. Fjerdingby fant ikke hullene i NOR forsvaret og i stedet for utligning var det Mathias Knutsen som etter drøye fire minutter av midtperioden som sender hjemmelaget i føringen med 2-0! Når samme mann sender hjemmelaget opp i 3-0 med en suser opp i krysset øyner mann håp i Solberghallen om sesongens første poeng og en sensasjonell seier. Ledelsen holder ut perioden og med 3-0 foran siste periode ser det lyst ut for Tigers. Skudd 6-8.

Vi fulgte kampen LIVE her!

3. periode åpner på verst tenkelige måte for hjemmelaget. Først er det Sætrang etter 1.10 av perioden som reduserer til 1-3, før Glen Evensen følger opp med 2-3 kun 39 sekunder senere.  Når Sætrang utligner til 3-3 før det var gått 5 minutter var det vel en del spillere som fikk tanker dejavu fra tidligere kamper. Når så Fjerdingby i det 47 spilleminutt scorer to mål på 8! sekunder, er kampen avgjort. Det blir for tøft mentalt for NOR-gutta og hente opp serielederne, men Fredrik Ullern skaper litt håp etter 52.57 når han reduserer til 4-6, men Glen Evensen avslutter scoringene og fastsatte sluttresultatet til 4-7. Skudd totalt 14-31, men i de to siste periodene var skuddene fordelt slik: 11-16. Dette er det beste resultatet NOR 92 har hatt mot Fjerdingby siden de vant 8-6 vårsesongen 2010.

Tross et nytt tap, det var mye å glede seg over i Solberghallen i dag og her er det bare å jobbe videre i samme sporet!