27282930

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Oppsummering fra NM G19

22.04.2012

14-15 april deltok NOR 92 i NM puljespill for G19 lag i Apalløkkahallen. Målsetningen var å kvalifisere seg for søndagens semifinaler, men etter at nøkkelkampen mot Greåker endte med ett surt ettmåls tap, ble det dessverre ikke ingen NM semifinale for vårt G19 lag heller.

Forrige helg ble NM puljespill for G19 lag arrangert i Apalløkkahallen. NOR 92 hadde som målsetning å spille seg frem til en semifinale, men det viste seg dessverre å bli for tøft.

Lørdag skulle NOR 92 ut i 3 gruppespillskamper, først ut er MG10 og deretter Greåker to lag vi ikke vet så veldig mye om men resultatetene desto viktigere og en kamp mot favorittene i årets NM, Sveiva.

Her finner du alle resultater og tabeller fra NM G19 2011/2012

Første kampen endte som vi håpet på, en til slutt grei seier over MG10 med hele 8-3. En tøff kamp hele veien som ble avgjort siste 5 minuttene. I den andre kamp var det Greåker som ventet. Et helt ukjent lag på dette nivået for oss. Det ble nok en gang en tett og jevn kamp, som ble avgjort helt mot slutten, dessverre for oss som det tapende lag, 2-3, noe ufortjent etter en god 2. periode. Dette skulle vise seg også å bli avgjørende for å nå målet om en semifinale. I kampen mot Sveiva ble vi som forventet et nummer for små. De er godt besatt på alle plasser i sine 2 spillende femmere og uhyre vanskelige å stoppe. Kampen ender med et 10-3 tap. Etter kampen var det fortsatt håp om en semifinale, men Greåker ble for sterke mot MG10 og dermed endte vi på en tredjeplass i puljen.

Vi ba coach Einar Røstgård om noen kommentarer etter NM helgen og her er hans oppsummering av helgen:

"Forventningene før helgen var spente og optimistiske, vi viste at de to første kampene ville være avgjørende for om vi kom videre til en semifinale. Selv om om vi kun hadde en god uke på å forberede oss følte vi selv at vi var godt forberedt.

Helgen startet også bra. Vi kom tidlig i føringen mot MG10 med både 1-0 og 2-0, i andre legger MG10 stort trøkk på oss og klarer å komme ajour, men pådrar seg en fortjent 5 minutter som vi utnytter maksimalt og scorer 5 ganger. Et veldig bra resultat, 7 mål i overtall spill og alle gutta var involvert. Målscorere; Jonas Sandberg 3, Eirik Holstad 2, Sondre Røstgård, Jørgen Becher og Didrik Grøstad.

Andre kampen mot Greåker ble vi tidlig lagt under press, og jobbet hele 1. perioden i sterkt defenesivt, men fikk til lite fremover, ligger under 0-2 til pause. Dette er som sagt vinn eller forsvinn og vi går ned på spillere i 2. periode som blir stikk motsatt av 1. periode og 4 min før slutt er vi ajour med Greåker etter en veldig god periode. Vi er nå sikre på å dra dette i land (hadde vært semifinale klare med uavgjort også), men den gang ei, kun 30 sek etter vår utligning scorer Greåker på sin første avslutning i perioden og minuttet etter får vi en veldig sterkt idømt 2 minutter. Vi klarer ikke å løfte oss etter dette og taper noe unødvendig 2-3 i det som landslagstreneren mente var Greåkers beste kamp i turneringen. Målscorere; Jonas Sandberg og Eirik Holstad.

Siste kamp mot allerede semifinale klare Sveiva, som ikke har til hensikt å gi ved dørene. Vi henger resultatmessig bra med helt til Sveiva øker til 2-0 og 3-0 etter ca 14 spilte minutter, men spillemessig er vi helt underlegne. Vi klarer ikke å skape noe før en halvsjanse etter 13.20 av første periode, og det er skuffende. Vi reduserer tidlig i 2. periode, og ser at det kan være muligheter, men Sveiva går rett i angrep og scorer. Vi er rett og slett ikke gode nok når vi møter Norges beste lag, og det ender med tap 10-3 i en kamp med veldig god tone blant spillerne. Målscorere; Sondre Røstgård 2 og Ola Eidsmoen.

Surt å ryke ut i gruppespillet, etter hva vi har prestert. Vi kan sikkert lete etter årsaker og situasjoner som gjør at vi ikke kommer videre, men vi bør faktisk være så ærlige å si vi var ikke gode nok denne gangen. Vi stiller med et ungt lag, og det er tøft, men samtidig synes jeg alle guttene faktisk gjør en ærlig og god innsats."

Søndagens semifinaler ble spilt mellom Tunet og Greåker og mellom Sveiva og Lye. Etter at disse kampene var ferdigspilt kunne vi konstantere nok en gang at det var Sveiva og Tunet som spilte seg frem til en finale hvor Sveiva til slutt vant 8-4 og dermed kan titulere seg som Norgesmestere 2012.