27282930

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

4 sekunder fra en NM finale...

07.04.2014

Det var de harde fakta etter søndagens NM semifinale i G15 mellom Slevik og NOR 92. Etter en litt avventende start på kampen kom NOR 92 fryktelig tilbake i tredje periode.

Scoringsjubel! Mange scoringer å juble for under NM, men i NM semifinalen mot Slevik glapp en finale plass med 4 sekunders margin...

Etter en litt treg start mot Freidig i første NM kamp fikk vi en stigning i prestasjonene frem mot den avgjørende semifinalen på søndag. I den avgjørende kampen i gruppespillet mot Sarpsborg på lørdags kvelden gjorde vi en strålende kamp og spilte Sarpsborg ut eller alle kunstens regler og vant med hele 7-1!

Alle resultater fra NM G15

Som i åpningskampen mot Freidig kom vi også litt tregt i gang i semifinalen mot Slevik. Vi var ikke like aggressive, bestemte og presise som mot Sarp.

Drøye16 minutter skulle det går før kampens første mål kom. Vi hadde nok av skudd, men som tidligere i sesongen traff vi ikke innenfor stengene på nok skudd. 16.03 var spilt da kaptein Jørgen Ripel sendte oss i ledelsen med et velplassert skudd og 1-0 til oss! Dessverre skulle det ikke gå mer enn drøye minuttet før vi var like langt og dermed sto det 1-1 etter de første tjue minuttene. Vi hadde ballen mest i perioden, men Slevik var som ventet giftige på sine kontringer.

Foran 2. perioden var planen å få opp balltempo og presisjonen på både skudd og pasninger. En strek i regninga var det derfor når det var Slevik som tok ledelsen med 2-1 før vi hadde spilt to minutter av perioden. Bedre ble det ikke da vi fortsatte og fyre av våre skudd både over og utenfor stengene til en dyktig Slevik keeper. Når da 3-1 og 4-1 kom til Slevik på under to minutter ved halvspilt kamp var vi betenkte over kamputviklingen. Slevik hadde ikke mer enn 9 skudd på mål i de to første periodene, men de var meget presise i avslutningene og fikk betalt i form av 4 mål de første 40 minuttene. Meget viktig for oss var det da Bård William Olsen ett sekund før periode pausen endelig fikk hull på byllen og dermed sto det 4-2 til Slevik foran den siste perioden. Mye av grunnen var at vi kun hadde hatt 10 skudd PÅ mål i de to første periodene.

I pausa ble gutta utfordret på om de ikke hadde lyst til å spille NM finale. I så fall måtte vi se noe helt annet i siste perioden enn hva som hadde vært tilfellet i de to første. Større aggresivitet, mer presisjon og spilleglede!

46 sekunder av 3. perioden var spilt og Slevik økte til 5-2 på ett frislag. Dette var et slag i ansiktet, men gutta tente til og tok fighten herfra og ut. Bård William Olsen setter sitt andre mål for dagen i powerplay og dermed 5-3 og nytt håp. Slevik hang ikke helt med i svingene i siste perioden og ble etter hvert straffet for dette med utvisninger. Etter 47.51 får Slevik en ny utvisning, men det er først i samme øyeblikk som Slevik blir fulltallige at Nikolai Johansen skyter ett skudd via en forsvarer og i en pen bue over keeper og dermed ny redusering og 5-4 drøye 10 minutter før slutt og vi har kontakt! NOR 92 kjører kampen fullstendig nå og Slevik har mer enn nok med å slå unna og blokkere skudd. Så endelig etter 52.24 så smeller det igjen. Henrik Dahl fyrer av et langskudd fra sin back posisjon og Slevik keeperen var sjanseløs, 5-5 og vi var like langt. Det skulle ikke gå mer enn drøye minuttet før Bård William Olsen sender NOR 92 i ledelsen 6-5 med sin tredje scoring for dagen. Vi var fortjent tilbake i føringen etter en fenomenal opphenting. Så skulle vi få oppleve ett minutt som vi ikke kommer til å glemme på lenge. Vi jobber hardt for å sikre oss en plass i NM finalen da vi får en 2 minutters utvisning kun 44 sekunder før sluttsignalet. Slevik tar ut keeperen og satser alt på å få en utligning og den kommer etter 59.24. Skuffelsen er selvfølgelig stor hos gutta, men vi maner oss opp igjen. Da Oliver Kylland scorer og sender oss i ny ledelse 7-6 med kun 26 sekunder igjen av kampen løfter taket seg i Rosenborghallen! Dette skulle vi klare! Så får Slevik et frislag ute på kanten med 6 sekunder igjen på klokka, de tar ut keeperen og løfter ballen inn på kassa og utrolig nok så finner den veien gjennom muren av utespillere og inn bak en dekket Sindre Rafnung i NOR-målet. 4 sekunder før slutt står det 7-7, skuffelse er enorm hos oss. 4 sekunder og vi hadde vært i NM finalen...

Dermed skulle det hele avgjøres i sudden death og vi er klare igjen etter å ha ristet av oss skuffelsen. Vi har en enorm sjanse til å avgjøre og kjører fortsatt kampen, men dessverre går skuddet til Bård William Olsen 5 cm over målet til Slevik. Så skulle det som ble avgjørende for kampen inntreffe. Jørgen Ripel, stor og sterk, går i duell med en Slevik spiller som går i bakken. Dommerne vurderer det til å være en ulovlig dytt og Jørgen belønnes med en 2 minutter. At vi ikke var enige får bli en parentes. Uansett etter 6.32 av sudden får Slevik pirket inn en retur i sitt overtallsspill og vi er ute.

Tungt... Noen sa en gang at det beste laget alltid vinner, kanskje er det riktig, men at Slevik hadde all den flyt de kunne få i hele verden i denne kampen hersker det ingen tvil om. Vi var som kjent alt for upresise i våre avslutninger, men vinner alikevel skuddstatistikken med 12-3 i 3. perioden og totalt 24-14. Det skulle vært nok til å vinne kampen, men vi skal være store nok til å gratulere Slevik med tidenes prestasjon!

Uansett vi får bare bite det i oss, ta med oss fakta at vi er et godt spillende lag og jobbe videre frem mot NM neste år. Når skuffelsen har lagt seg om et par dager er vi klare for å ta nye steg! Vi skal komme tilbake, fryktelig tilbake!

Kampfakta fra NOR 92's kamper under NM G15 finner du her!