27282930

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

En deilig seier!

16.11.2014

To ganger tidligere i år har seieren rent ut i sanden for NOR 92 i sluttminuttene. Mot Sveiva hadde vi den rette flyten og tok med oss alle tre poengene!

Fornøyde gutter! NOR-gutta var fornøyd med seier mot Sveiva og at de fortsatt er ubeseirede på hjemmebane denne sesongen.

Enkelte seiere smaker bedre enn andre, slik oppsummerte Mikael Sjøqvist det mange tenkte etter hjemmekampen mot Sveiva. To ganger tidligere denne sesongen har nemlig seieren gått opp i røyk i sluttminuttene, derfor var det ekstra deilig å lykkes denne gangen.

- Det må være gøy for publikum å se våre kamper i Solberghallen, det blir jo alltid spennende og jevnt! Sånn rett etter kampen er det en fantastisk deilig følelse. Det finnes ikke noe som er bedre enn å vinne kamper som er så jevne som denne var. Tidligere i sesongen, som mot Akerselva for eksempel, fikk vi jo "bare" uavgjort, men denne gang orket vi stå imot presset mot slutten.

Brødreduellen (nor92.com)

NOR 92 fikk en drømmestart på kampen da de fikk muligheten i overtallsspill allerede etter 24 sekunder. Her fikk vi se to kjente NOR profiler i aksjon. Alexander Jaksland la opp for to sesonger siden, men har siden holdt formen godt vedlike. På grunn av skader/sykdom i en tynn stall stilte Jaksland seg disponibel for laget og takket for tilliten allerede etter 1.16 av kampen da han serverte tremålsscorer Steffen Løvlund og 1-0 til hjemmelaget!
Etter dette målet fikk vi ikke nye scoringer før etter spilte 13.52 da Sveiva utlignet. Drøye to minutter senere gikk Sveiva opp i 2-1 og etter 18.03 sto det 3-1 til Sveiva. Mot slutten av perioden fikk NOR 92 sjansen i ett nytt overtallsspill og nok en gang var det duoen Løvlund/Jaksland som sørget for det viktige 2-3 målet med kun 15 sekunder igjen av perioden.

Vi fulgte kampen Live HER

I midtperioden kom et aggressivt NOR-lag ut på banen. Tigers tok initiativet fra starten av, men det skulle gå hele 6.39 av perioden før hjemmelaget utlignet. Målscorer? Hvem andre enn Steffen Løvlund, denne gangen servert av Joona Grøhn som jobbet knallhardt bak Sveiva målet, vant ballen og serverte Løvlund som var nådeløs mot sin gamle lagkamerat Anders Fanuelsen. Så fulgte noen magisk minutter. Etter 29 minutter sendte Kristian Becher hjemmelaget i føringen etter å ha blitt assistert av 16 åringen Jørgen Ripel som spilte sin andre A-kamp. Deretter banket samme mann inn et sinnsykt mål da han med backhand mellom egne ben banket ballen uttagbart bak Fanuelsen! Da kokte det i Solberghallen! Men dessverre for hjemmelaget skulle ikke tomålsledelsen vare mer enn drøye halvminuttet før Sveiva svarte på tiltale. Så var det ungguttas tur igjen. Oliver Kylland (15) bryter et Sveiva angrep, setter opp rekkekamerat Jørgen Ripel som fra skrått hold setter ballen utagbart opp i krysset bak Fanuelsen, 6-4! Mindre en halvannet minutt senere reduserer Sveiva til 6-5 og med kun 32 sekunder igjen av perioden så får de også sin utligning til 6-6 som også blir pauseresultatet.

Etter en 10 minutters pause hvor publikum kunne hente seg inn igjen ventet en meget spennende siste periode. Skulle NOR 92 ta tilbake ledelsen og ta med seg tre meget viktige poeng? De første 10 minuttene av perioden forble målløse, og foruten en utvisning for hjemmelaget var det ikke noe mer som ble notert på kampskjemaet. Så etter 50.12 fikk vi se et fantastik fint frislag av Simen Bendiksen som med en liten Zorro la ballen utagbart i krysset bak Fanuelsen og det kokte i Solberghallen. 2.53 før slutt ble det stille igjen på tribunen da Sveiva utlignet til 7-7, før taket løftet skikkelig da Markus Otronen fikk revansje for det uheldige selvmålet i midtperioden og ble matchvinner 1.49 min. før slutten med det som skulle vise seg å bli seiersmålet, 8-7 til Tigers og tre meget viktige poeng ble igjen i Solberghallen.

Kampfakta NOR 92 - Sveiva

Det andre idrettsdramaet i Nedre Eiker på to dager var fullført - en deilig følelse for gutta, lagledelsen og hjemmepublikummet! Og spesielt for Kristian Grøstad som var tett på begge lagene denne helgen :)

Årsbeste av NOR 92 (dt.no)

"Sjøkan" oppsummerte det hele som følger: - En forklaring til dette er en herlig kampvilje og innsats, men den kommer også av at vi i kampen kunne bruke ganske så mye folk. Takket vare at Jaxx var tilbake og at vi lånt in juniorspillere kunne vi spille med mye folk gjennom hele kampen og dette fikk vi betalt for mot slutten. Da hadde vi nok energi og ork til å stå imot. Vi ønsker fortsatt at vi skal kunne spille ennå smartere i enkelte situasjoner i slutten av kampene, men i dag holdt det til tre poeng.

Sett over hele kampen er dette nok vår beste kamp for sesongen, vi hadde ikke så store svakker i spillet vårt, men hadde jevne og bra prestasjoner hele veien.

En avgjørende ting i denne kampen var faste situasjoner. Vi scoret to mål i power play og et på frislag, men slapp ikke inn noe på tilsværende situasjoner.
Dette er vi svært godt fornøyde med. Både box play og power play var 100 prosent i dag og det legger en bra grunn for å vinne kamper.