27282930

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Deilig med revansje!

16.11.2016

NOR 92 tapte 3-8 for Vålerenga i seriepremieren, i går kveld var det muligheter for revansje da Oslo laget gjestet Solberghallen til returoppgjør.

Deilig med revansje! Simen Bendiksen gratulerer Jørgen (Ripel) og Jørgen (Becher) med nettkjenning (arkivfoto).

Vålerenga var før sesongen av både eksperter og i følge egne ambisjoner en av de heteste opprykkskandidatene i 1. divisjon. Det fikk et ungt NOR-lag erfare da de tapte med 3-8 i Teglverkshallen i september. Et hardtsatsende lag med god bredde som i den kampen var best. Foran denne kampen kom VIF til Solberghallen med to sure tap for Lillestrøm (8-6) og Bækkelaget (10-5) i en kamp det ledet med 4-0!

Foran kampen annonserte NOR-trener Mikael Sjöqvist følgende: - Vi må også klare av balansen mellom å spille aggressivt, men samtidig ta de riktige valgene så vi ikke selger oss.

Det skulle vise seg å bli en vinnerresept!

Så til kampen, NOR 92 viste allerede fra start den nevnte aggressiviteten. - Jeg synes vi er det klart beste laget i første perioden. Vi har ganske mye ball og Vålerenga lar oss styre kampen. Men problemet er at vi er litt for unøyaktige og passningskvaliteten er til tider litt for svak. Derfor får Vålerenga en hel del sjanser. Men vi føler som sagt at vi har bra kontroll og at de sjanser Vålerenga skaper kommer fra våre feil. Men siste fem minutter av perioden er vi litt svake. Da har Vålerenga ganske bra trykk på oss, oppsummerte NOR-trener Sjöqvist.
Periodens eneste mål kom etter 4.06 da Jørgen Becher åpnet scoringskontoen for kvelden etter pasning fra Simen Bendiksen. Nevnte Bendiksen fikk en smell på slutten av perioden og kapteinen måtte kaste inn håndkle før kampen var 1/3 ferdigspilt.

NOR 92 TV: Høydepunkter NOR 92 - Vålerenga

Av midtperioden gikk det 7,52 før Jørgen Ripel også viste at han er i scoringshumør etter å ha blitt servert av en for kvelden het Jørgen Becher. 2-0 til Tigers! Dessverre gikk det ikke mer enn drøye minuttet før VIF fikk inn en redusering bak en for kvelden glimrende Simen Breidablik (tilbake fra utlån til Drammen). Tre minutter etter reduseringen kom også utligningen til 2-2 og vi var like langt. Men NOR 92 hadde svar på tiltale, etter 32.47 av kampen var det nok en gang Jørgen Ripel som var frempå, etter ny assist fra navnebror Jørgen Becher. Dette ble også periodens siste mål og Tigers var i føringen med 3-2 foran siste periode.
- Det forstyrrer oss litt at vi må endre litt i laget på grunn av skaden på Simen Bendiksen, men likevel synes jeg andre perioden er bra fra vår side. Vi er aggressive og spiller med stor fart i angrepsspillet vårt, akkurat slik vi vil fremstå. Andre perioden er nok den beste perioden vi har spilt så langt denne sesongen, sier Mikael Sjöqvist til nor92.com.

Drammens Tidende: NOR 92 fikk revansj

- Før tredje perioden snakker vi om at vi ikke skal la oss overraskes av hva som kommer. Vi er forberedt på at Vålerenga skal presse litt høyere og spille litt mer direkte. Likevel ser vi litt nervøse ut i starten av siste perioden. Dette kommer så klart av at vi ennå ikke har så stor rutine av å spille jevne tøffe kamper, forteller Sjöqvist.
Siste perioden skulle vise om NOR 92 klarte å stå kampen i samfulle 3x20 minutter. Allerede etter 3.47 av perioden utligner VIF til 3-3 og nervøsiteten på tribunen ble nok ikke mindre av det. Men gutta lot seg ikke stresse! Opp i ringa og 6.30 ut i perioden kom svar på tiltale fra hvem andre enn Jørgen Becher, 4-3 til Tigers etter assist fra Simen V. Farmen. Deretter fikk NOR 92 muligheten i spill 5 mot 4 og denne benyttet de godt, 5-3 til hjemmelaget etter Akash Singh overlistet VIF målvakten etter pasning fra hvem andre enn Jørgen Becher. Deretter ble det noen utvisninger, spill 5 mot 4 for Tigers, men ikke mer enn i 37 sekunder da hjemmelaget også pådro seg en to-minutter og dermed spill 4 mot 4. VIF reduserer til med snaue fem minutter igjen av kampen og tar selvfølgelig ut målvakten for å spille 6 mot 5, men NOR 92 står opp bra og holder unna og kan notere seg for en meget deilig revansje!
- Jeg føler at vi senker skuldrene litt når de gjør 3-3 og etter det hever vi oss på ny. Og etter vårt 5-3-mål klarer vi på en helt annen måte og stå opp og forsvare ledelsen vår. Visst koker det litt mot slutten og Vålerenga presser oss ganske hardt de siste minuttene. Men vårt kompakte forsvarsspill og innsatsen vi legger ned mot slutten er vi meget fornøyde og stolte over. Det er den her typen av kamper man elsker både som spiller og som coach og når man dessuten går fra dem med tre poeng er det så klart enn bedre, avslutter Sjøkan til nor92.com

Poengligaen NOR 92

Utover de som tidligere er nevnt som kampens profiler skal det også nevnes at Jonas Strand fortsetter å vokse i sin backrolle. Han tar virkelig for seg og er en spiller vi kommer til å se mye til i årene som kommer! Simen Breidablik fikk sjansen i fraværet til Kristian Skaug (på reise med Wang Toppidrett) og etter et lite låneopphold i Drammen, viste han i denne kampen solide takter og hadde flere kvalifiserte redninger. En annen som kommer inn å gjør en solid jobb når Simen Bendiksen må ut med skade er Simen V. Farmen. Bra kontroll med ball, solid innsats og knallhard jobbing viser at Simen også tar de rette stegene.