27282930

Mye bra tross tap mot Slevik

07.02.2019

NOR 92 viste langt bedre takter enn i forrige hjemmekamp og ga Slevik kamp til døra i onsdagens Eliteserieoppgjør i Fredrikstad.

Axel var het! Tre nye nettkjenninger mot Slevik og en straffebom gjorde Axel Wallin til en av kampens store spillere.

Knallstart!
NOR-gutta hadde ambisjoner i bortekampen mot formsterke Slevik og på forhånd bestemt seg for å vise at den slakke innsatsen mot Sarpsborg ikke var representativt for hvordan laget ønsker å fremstå. Det skal ikke stikkes under en stol at fraværet av spillere som til sammen har notert seg for hele 65 poeng denne sesongen ikke sto på lagoppstillingen i denne kampen til forskjell fra hjemmeoppgjøret i høst har en viss betydning. En kamp som NOR 92 vant med 7-3. Det betyr at andre må nå ta større ansvar. En som har tatt ansvar hele sesongen er Axel Wallin. Han behøvde kun 27 sekunder på å score sitt første mål i denne kampen etter å ha bli fremspilt av 17 åringen Mathias Gommerud som fikk sjansen fra start i 1. rekka. Dessverre gikk det kun drøye minuttet før Slevik utlignet. Det var også hjemmelaget som tok ledelsen etter drøye 7 minutter da Christoffer Hansen scoret sitt andre mål for kvelden. Kampbildet var som forventet på forhånd, Slevik hadde ballen mest, men NOR 92 var giftige på kontringer og spilte solid defensivt. Etter 11.31 av kampen var det hjemmelagt som økte til 3-1 og NOR 92 klarte ikke å kommme nærmere i målprotokollen i siste halvdelen av den første perioden.

Kampfakta Slevik - NOR 92

Lettkjøpte mål
I midtperioden var NOR 92 ute etter å skape ny spenning i kampen med et tidlig reduseringsmål, men det var i steden Slevik som tok initiativet fra starten av perioden. Hjemmelaget hadde 5 avslutninger på en god Robin Kulpakko før vi maktet å utfordre Vegard Tvete i Slevik målet med noen skudd. Dessverre for NOR 92 var det i steden for redusering, Slevik som fikk de to neste scoringene i løpet av et drøyt minutt. Først 4-1 etter 12.57 og så 5-1 etter 14.02. De målene var også av det litt lettkjøpte slaget. Det første en zorro fra bak mål som muligens var høy kølle (videobildene viser nok det), så litt for slapt markeringsspill som gjorde at vertene kunne øke til 5-1. Men gutta viste karakter og vilje i denne kampen og etter 15.30 kastet Robin Kulpakko igjennom til Axel Wallin som iskaldt satte 5-2 og ny spenning i kampen. Etter 18.36 måtte samme mann sette seg på utvisningsbenken etter å ha pådratt seg en 2. minutters utvisning for slag, men han skulle nok hatt et frislag i forkant av den episoden. Dermed fikk Slevik sjansen i overtall og den utnyttet de godt da Ludvik Hansen satte 6-2 med 25 sekunder igjen av perioden. Tung avslutning på midtperioden for Tigers!

Knallsterk hjemmeseier (nor92.com)

Viser vilje, stolthet og kvalitet
I tredje perioden var det viktig å "gire opp" og ikke falle sammen mot et godt Slevik lag. Vise karakter og at vi aldri gir opp. Det gjorde virkelig gutta! Mathias Gommerud bryter et Slevik angrep og passer til Jørgen Ripel som banker ballen inn bak en sjanseløs Vegard Tvete etter 3.16 av perioden, 6-3 og ny spenning! I stedet for 6-4 var det Slevik som giret opp og hadde noen gode avslutninger mot Robin Kulpakko i NOR-målet. Etter 6.05 av perioden økte hjemmelagets bestemann Johan Åhlberg også ledelsen til 7-3. Men NOR-gutta hadde ikke tenkt å gi seg og etter 7.34 var Axel Wallin nok en gang iskald da han kom alene mot Tvete i Slevik målet etter å ha blitt satt opp av Jørgen Ripel. 7-4! Etter dette hadde vi et par gode muligheter til en ny redusering, men etter 11.28 var det i steden Slevik som øker til 8-4. Når det gjensto snaue fem minutter av kampen valgte NOR-trener Manne Strandberg og ta en timeout og etter dette plukke ut Robin Kulpakko og spille 6 mot 5. Vi fikk da satt et bra trykk mot hjemmelaget og etter spilte 17.42 av sisteperioden får vi også straffe. Den normalt så sikre Axel Wallin klarte dessverre ikke å overliste Tvete i Slevik buret denne gangen. NOR 92 fortsatte derimot med spill 6 mot 5 og etter 17.59 scoret Kristian Becher et av sine signaturmål etter å ha bli satt opp av junioren Mathias Gommerud som samtidig noterte seg for sin tredje assist i kampen. Dette skulle vise seg å bli det siste målet i kampen og dermed fikk Slevik sin revansje etter tapet i Mjøndalshallen i høst.

Tabellen Eliteserien

NOR 92 trener Manne Strandberg oppsummerte kampen til nor92.com som følger: -Jeg synes vi gjennomfører en kamp vi kan være fornøyde med i dag. Etter en energiløs kamp sist var innsatsen og trykket tilbake. Vi kommer riktignok litt feil i markeringsspillet til tider og kunne sikkert forhindret noen av målene hvor vi blir litt for passive i presspillet, men det må man også regne med mot et lag som Slevik. Vi gjorde i hvert fall et ærlig forsøk og ga alt. Vi skaper mer offensivt enn i de siste kampene vi har spilt, men jeg savner litt av blant annet direkteskuddferdigheter. Alt i alt et steg i riktig retning. Alle bidro og ga sitt bidrag til gruppa. Vi tar med innsatsen og den gode stemningen i gjengen videre.

Nytt tap for NOR 92 - avsluttet best (Drammens Tidende)

Tunet i Mjøndalshallen på søndag
På søndag venter sesongens siste hjemmekamp i Eliteserien denne sesongen. Målet er at de ikke skal bli den siste hjemmekampen denne sesongen da gutta jobber knallhardt for å sikre nok poeng til å beholde sluttspillplassen vi for øyeblikket innehar. Det positive er også at både Eirik Oseth og Philip Kämpe snart er tilbake etter skader og vil forsterke troppen i serieinnspurten. Innsatsen mot Slevik bør bety fornyet selvtillit og tro på at vi tar nok poeng i sesongavslutningen til å sikre det første NM sluttspillet på 9 år. Oppfordringen til det lokale innebandypublikummet er å stille opp på søndag for å støtte distriktets topplag. Det hadde vært gøy med NM sluttspill i Buskerud igjen!