27282930

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - August - September - Oktober - November - Desember

Sprekk i siste periode

17.02.2020

Vi hadde ambisjoner om å gi Sveiva kamp i sesongens nest siste hjemmekamp, det sprakk som en ballong i siste periode...

Godkjent. Juryen hadde en vanskelig jobb når hjemmelagets beste spiller skulle kåres. Antti Suoraniemi var en av få som fikk godkjent mot Sveiva.

Grusom start
Vi hadde et håp før kampstart om at gutta skulle klare å gi Sveiva motstand og gjøre dette til et spennende oppgjør. Det startet i hvert fall dårlig. Kun 8 sekunder sto det før det sto 0-1 på lystavla. Stort bedre ble det ikke da Sveiva scoret ytterligere to ganger på 27 sekunder i det syvende spilleminutt. Etter dette fikk gutta kjempet seg inn i kampen om hadde sine sjanser, men var alt for upresise på de sjansene vi fikk. Drøye minuttet før periodepausen får vi sjansen på straffe, men som så mange ganger tidligere denne sesongen er vi ikke dyktige nok på straffer og dermed sto det 0-3 til første pausen.

Tabellen Eliteserien

Like grusom start på midtperioden
Det som tok 8 sekunder i 1. periode tok kun 7 sekunder i midtperioden. Vi er ikke med fra start og dermed står det enkelt 0-4 da 4 målscorer Sindre Bjerknes får lov til å "knakke" en backhand upresset opp i krysset. Utilgivelig. Sveiva var også best i starten på denne perioden og kun 5 minutter var spilt da bortelaget økte til 5-0. Etter dette hever vi oss og har våre farligheter samtidig som vi får justert defensiven og står opp bra mot Sveiva. Dessverre klarer vi ikke å overliste Falkeid i Sveiva målet, men vi slipper i hvert fall ikke til Sveiva med flere scoringer i midtperioden.

Kampfakta NOR 92 - Sveiva

Kollaps i 3. periode
Med 0-5 foran siste periode var nok målet å gjøre en god siste periode og pynte på resultatet. Men som i de to første periodene ble all form for håp og en viss spenning slukket da Sveiva kunne øke til 6-0 allerede 39 sekunder ut i perioden. Man må trygt kunne si at her er det et gedigent forbedringspotensiale i forhold til å holde fokus når periodene starter. Etter dette er Sveiva dominerende og det virker som vi har mistet all fasong i det meste vi foretar oss ute på banen. 0-7 kommer etter 07.30 av perioden og i løpet av 62 sekundene scorer Sveiva tre ganger og leder 0-9! Vi tar deretter time-out for å samle troppene, men det hjalp ikke mye da Sveiva øker til 0-10 minutter etterpå. Etter dette skaper vi faktisk noen gode sjanser mot Sveiva målet og får tilslutt betalt da Antti Suoraniemi (Philip Kämpe) reduserer til 1-10. Rett etterpå pådrar vi oss en utvisning og Sveiva er nådeløse da de ikke bare øker til 1-11, men i løpet av 38 sekunder scorer tre mål og dermed 1-13! Vi får sjansen til å pynte litt på resultatet i sluttminuttene, men nok en straffebom gjør at det hele ebber ut med et tungt 1-13 tap etter at vi taper sisteperioden med hele 8-1. Et tap som føles ekstra tungt da vi presterer en av sesongens desidert dårligste kamper.

En skuffet NOR-trener Jørgen Becher oppsummerer det hele slik: - En kamp som bærer preg av mye stang ut og «lite flyt», spesielt i første periode der Sveiva får en kjempe start med en tidlig scoring. Vi klarer og skape en god del sjanser de siste 10 minuttene, men sliter med å levere de aller beste sjansene. 2 periode starter igjen likt som den første. Vi jobber på for å skape sjanser samtidige som vi forsøker og holde en tett linje i det defensive. Vi lykkes igjen ikke med å skape de største sjansene og blir lite målfarlige. Det blir sånn at med to slike perioder kan vondt bli til verre. Noe som det blir da vi ikke kommer opp i situasjonene og taper for mange dueller og vi slipper Sveiva alt for lett innpå oss. Der klarer vi ikke å stå imot. Det defensive er ikke godt nok. Vi må heve oss de neste dagene som kommer og den kommende uken blir helt avgjørende på hvordan vi ønsker og avslutte sesongen.

Opp i ringa!
Det gjenstår to seriekamper av sesongen og vi er klare for NM sluttspillet. Men vi har en 6. plass og kjempe om og vi må opp flere hakk fra kampen mot Sveiva og finne tilbake til det vi viste spesielt i kampene mot Harstad, Sandnes og Akerselva. Skal vi kunne overraske i NM sluttspillet må formasjoner og relasjoner sitte og det er noe som må terpes mye på i ukene som kommer! Ansvaret ligger på hver enkelt spiller som må fokusere på treningene som kommer og vise engasjement og innsats.

Takk!
Oppe i alt det negative fra kampen mot Sveiva, vi er utrolig takknemlige for at så mange som 301 tilskuere kom for å følge matchen i går. Dette var sesongbeste! Vi må bare beklage at vi skuffet alle som holdt på oss og vi er sikre på at gutta har et sterkt ønske å om slå tilbake mot Gjelleråsen i Lihallen førstekommende lørdag og ikke minst i sesongens siste hjemmekamp i seriespillet lørdag 29. februar når Vålerenga kommer på besøk.