27282930

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - August - September - Oktober - November - Desember

Ingen opptur i Sandnes

04.10.2020

Det var lenge jevnt, men ut i 3. perioden dro Sandnes fra og fikk revansje for to tap for oss forrige sesong.

Ny nettkjenninger. Axel Wallin noterte seg for en ny nettkjenning mot Sandnes.

Jevn start på kampen
NOR 92 har hatt tøff motstand i sesonginnledningen og kan vel strengt talt være fornøyd med 3 poeng på de fire første kampene før Sandnes i går sto på motsatt halvdel. Forrige sesong vant vi greit i begge oppgjørene mot Sandnes med 8-5 hjemme i Mjøndalshallen og med 8-2 i Hanahallen. Sandnes har forsterket laget kraftig foran denne sesongen og har fått inn solide forsterkninger i Daniel Hasser og Victor Schedin fra Sverige, Vojtech Jezek fra Tsjekkia og Tuomo Manninen fra Harstad. Sandnes har foran denne sesongen vært en av vinnerne på overgangsmarkedet. På forhånd forventet man en jevn kamp, men hjemmelaget som knepne favoritter. Det var også Sandnes som åpnet med den første scoringen i kampen og den måtte vi vente på helt til det var spilt 9.34. Frem til det hadde sjansene vært jevnt fordelt lagene imellom. Dessverre gikk det ikke mer enn snaue 20 sekunder før 2-0 kom opp på lystavla. Etter 11.32 får vi sjansen i overtallsspill og den forvaltet vi godt da Jørgen Ripel (Axel Wallin) reduserte til 1-2 etter 12.53. Det skulle vise seg å bli periodens siste mål og skuddstatistikken viste 7-7 etter de første tjue minuttene.

Scoret. Jørgen Ripel scoret NOR 92´s første mål da vi reduserte til 1-2 mot Sandnes.

Kampfakta Sandnes - NOR 92

Sandnes rykket fra i midtperioden
Selvfølgelig er vi ute etter den første scoringen og balanse i regnskapet når vi entrer banen for 2. perioden. Men på tross av et par skuddforsøk i starten, fortsatte motgangen da Sandnes økte til 3-1 etter kun 2.09 av perioden. Vi har sjanser utover i perioden til reduseringer uten å lykkes, og da vi pådrar oss en utvisning med kun 2.41 igjen av perioden tar Sandnes sjansen og øker til 4-1 på verst tenkelig tidspunkt. Med kun ett minutt igjen av perioden scorer Sandnes i overtall rett før vi blir fulltallige og vi må gå i perioden med en tre-målsledelse til hjemmelaget.

Fikk sjansen fra start. I fraværet til Robin Kulpakko fikk vår juniormålvakt Alexander Selbo sjansen fra start i mål og gjorde en bra match.

Ny nedtur i sisteperioden
Vi går ut i siste perioden for å jage reduseringer og etter noen skuddsjanser mot Sandnes sin bakre skanse får vi uttelling og redusering til 2-4 etter 7.53 av sisteperioden og nytt håp ble tent da Axel Wallin (Sindre Gulbrandsen) laget sitt 8 mål for sesongen. Dessverre ble det håpet slukket 8 minutter fra sluttsignalet da Sandnes fikk straffe. Sandnes og Eliteseriens poengkonge Jesper Engström gjorde ingen feil da han økte hjemmelagets ledelse til 5-2. Etter dette gikk det meste feil vei og Sandnes scoret ytterligere tre ganger før sluttsignalet lød og dermed fikk hjemmelaget revansje for tapet mot oss forrige sesong. Foran kampen var det klart at vi måtte se opp for duoen Engström/Schedin, i går lagde de 7 poeng mot oss så man kan trygt si at vi ikke klarte å demme opp for dem denne gangen...

Tabellen Eliteserien

Tre ukers pause i seriespillet - må benyttes godt!
Vi har tatt tre poeng på våre første 5 kamper, et resultat som ikke var særlig overraskende når man ser på hvilke kamper som er spilt. Seier borte mot Sarpsborg var en nøkkelkamp, tap mot Greåker, Slevik og Sveiva som alle er tippet topp 4 kan neppe kalles overaskende og tap borte mot Sandnes i en kamp vi selvfølgelig håpet å få med oss noe fra, men tross alt en vrien bortekamp mot en motstander som vil kjempe høyere på tabellen enn i fjor i kraft av sine solide forsterkinger fra utlandet. Sesongen har så vidt startet. Vi skal ta med oss det som har vært positivt tross alt så langt. I går får Alexander Selbo starte sin første kamp i Eliteserien fra start og viser at han blir en fin backup for Robin Kulpakko. Ellers spilte vi med fire spillere under 20 år fra start mot Sandnes i går. Kommende uke får vi også inn en forsterkning fra Finland som blir spennende, så her er det bare å "brette opp ermene" og trene ekstra godt i perioden som kommer. Vi må også analysere sesongen så langt og gjøre de tiltak som må til for at vi skal være godt forberedt til oppgjørene mot Akerselva borte 24. oktober og Fredrikstad hjemme i Mjøndalshallen 28. oktober.