14.01.2021

Onsdag kveld ble helgens utsatte kamp mot Slevik spilt for tomme tribuner i Mjøndalshallen. På tross av et det ble tap var det mye positivt å bygge videre på!

Scoring! Axel Wallin (nr. 21) noterte seg for en nettkjenning da vi tapte knepent mot Slevik onsdag kveld. (Foto: Innebandyavisen.no)

Jevn 1. periode
Endelig var det klart for hjemmekamp igjen, nesten to måneder etter at vi sist spilte en hjemmekamp i Mjøndalshallen var det Slevik som sto for motstanden. Dessverre for tomme tribuner på grunn av innstramming i Korona protokollen. Det var et hjemmelag som virkelig ønsket å vise at det har vært trent meget bra i jule- og nyttårsoppholdet, noe vi kunne se fra første minutt. Gutta virket skjerpet og fokuserte og jobbet som vanlig knallhardt. Slevik var store favoritter, men det skulle vise seg at de fikk skikkelig motstand i dette oppgjøret. Etter litt stillingskrig i starten på oppgjøret var det gjestene som etter nesten halvspilt periode tok ledelsen 1-0 (09.30), men vi svarte minuttet etter og utlignet til 1-1 (10.31) da Jørgen Becher som gjorde comeback satte ballen i mål etter å ha blitt fremspilt av Didrik Grøstad. Resten av perioden ble en jevn affære med sjanser til begge lag, men det skulle vise seg at disse to nettkjenningene ble periodens eneste scoringer. Bra periode av våre gutter!

Comeback! Jørgen Becher gjorde comeback mot Slevik og noterte seg for 1 scoring og 1 assist. (Foto: Innebandyavisen.no)

Litt "gamle synder" i midtperioden
Mot slutten av 1. perioden fikk vi utvist en spiller og måtte starte midtperioden med en spiller mindre de første 34 sekundene. Her holdt vi unna, men etter etter 3.41 av perioden fikk Slevik uttelling for sitt overtak i banespillet og dermed 1-2. Snaue tre minutter senere økte bortelaget til 1-3 og vi falt litt tilbake til "gamle synder" med unøyaktighet, dårligere organsierte og mindre agressive. Dette førte til at det etter drøye halvspilt periode sto 1-4 på lystavla. Slevik hadde initiativet i midtperioden, men vi klarte å forsvare oss bedre utover perioden og på tross av at vi måtte avslutte perioden med en spiller mindre holdt vi unna og dermed ledet Slevik med 3 mål foran siste periode.

Travel midtperiode. Robin Kulpakko i NOR-målet hadde en travel midtperiode da Slevik var det førende laget. (Foto: Innebandyavisen.no)

Meget bra avslutning på matchen!
NOR 92 var avhengige av en god start på 3. periode for å skape ny spenning i kampen. Det virket som pausepraten hadde god innvirkning på gutta, for allerede fra start i perioden så fant gutta tilbake til spillet i 1. perioden. Allerede etter 1.32 av siste perioden smalt det bak Slevik målvakten da Axel Wallin (Jørgen Ripel) ga oss en etterlengtet redusering til 2-4. Etter dette var det stillingskrig med få avslutninger på mål fra noen av lagene, men vi hadde flere store muligheter uten at det ga oss ytterligere reduseringer. Derfor var det et "slag i trynet" da Slevik i steden fikk lurt inn 2-5. Men gutta hadde ikke tenkt å gi seg og uttelling fikk de da Didrik Grøstad (Jørgen Becher) reduserte til 3-5 etter 09.06 og skapte ny spenning i kampen. Etter dette trykker vi bra på for en ny redusering, men dessverre var det igjen Slevik som på tross av våre sjanser økte til 3-6. Gutta fortsatte å kjempe på og etter 19.34 setter unggutten Sebastian Kämpe 4-6 etter pasning fra en annen unggutt, Kristoffer Henriksen. I sluttsekundene tar vi ut Robin Kulpakko for et siste desperat forsøk, men Slevik holder unna og resultatet står seg ut kampen.

Unggutta markerte seg! Kristoffer Henriksen jubler etter at rekkekompis Sebastian Kämpe har redusert til 4-6. (Foto: Innebandyavisen.no)

- Fikk kjempe hardt for poengene mot NOR 92 (Innebandyavisen.no)

Coachen fornøyd
Med Jørgen Becher tilbake ute på banen har Sportssjefen Henning Larson gått inn i trenerteamet og sammen med Einar Røstgård styrte han troppene fra sidelinja. Henning oppsummerte kampen på følgende måte:
- Vi var godt forberedt til kampen, og jeg syntes gutta løser det ganske bra. Vi gir de stort sett vanskelige arbeidsforhold, men Slevik er gode og effektive når vi faller ut av posisjonene våre defensivt.

- Offensivt varierer vi litt for mye mellom å være flinke til å ta initiativ og skape noe, til når vi blir passive og stillestående, som resulterte balltap og/eller overganger i mot.

- Totalt sett gjør vi en godkjent kamp, og jeg er veldig fornøyd med hvordan gutta responderer på treningsperioden vi har hatt. Dette skal vi ta med oss videre og jobbe for å bli enda bedre fremover.