20212223242526
27282930

Surt og unødvendig tap!

07.11.2021

Vi slipper inn for enkle mål og dessverre klarer vi ikke å holde på ledelsen da vi leder med 6-5 etter halvspilt sisteperiode.

Scoring! NOR 92 jublet for scoring, men måtte til slutt se seg slått med ett mål i en jevn kamp (Foto: innebandyavisen.no).

Full fart fra start
Begge lag går ut i hundre og viser at denne kampen skal vinnes. Det er Sveiva som har ballen mest i åpningsminuttene og som også setter det første målet i kampen. Etter 4.25 av kampen står det 0-1 på lystavla. Men vi slår raskt tilbake da Aleksi Järvenpää etter pasning fra Mathias Gommerud utligner til 1-1 59 sekunder senere. Etter dette er det fortsatt Sveiva som har ballen mest og som har de fleste avslutningene på mål og derfor er det heller ikke ufortjent at de tar ledelsen med 2-1 etter 12.47. Men vi spiller oss sakte men sikkert inn i kampen og etter 14.51 står det 2-2 etter at Jørgen Becher (Kristoffer Bakke) har sørget for balanse i regnskapet. Etter dette skaper vi noen flere farligheter før vi får en straffe mot oss, men heldigvis viser Juha-Matti Heinionen styrke da han redder forsøket fra Sveiva etter 16.39. På tross av at begge lag har sine sjanser mot slutten av perioden går lagene til pause på 2-2.

1+2. Jørgen Becher bidro med en nettkjenning og to assists i oppgjøret mot Sveiva. (Foto: Glenn Selbo, NOR 92)

Tabellen Eliteserien

Dårlig start på midtperioden
Vi får en heller treg start på 2. perioden og havner bak med både 2-3 etter 2.32 og deretter 2-4 etter 9.05 før Kristoffer Bakke tenker at nok for være nok på en pasning fra Jørgen Becher og setter en rakett i nettaket bak Sveiva målvakten. 3-4 på tavla etter halvspilt kamp og nytt håp! Men vi blir for passive i denne perioden og lar Sveiva styre alt for mye av spillet på vår halvdel. Det betyr at de også får mer nok muligheter til å øke ledelsen, noe de også gjør etter 14.42 av perioden da de øker til 5-3. Heldigvis får vi med oss en viktig redusering inn til siste pause da Hampus Sandberg (Philip William Kämpe) setter 5-4 med kun 16 sekunder igjen av perioden.

Kampfakta NOR 92 - Sveiva

Håp om seier i starten på siste periode!
Vi får en knallstart på siste periode da Jørgen Becher setter opp VM uttatte Axel Wallin som med en knallhard backhand smekker ballen uttagbart i målet bak Sveiva målvakten etter kun 1.11 av perioden og dermed 5-5! Vi er i starten av perioden med for fullt i kampen igjen og utligningsmålet ga ny energi til gutta som skapte flere gode muligheter etter utligningsmålet. Så etter 5.01 av perioden bestemmer Eirik Oseth seg på at han skal gjøre det på egenhånd, fra sin backposisjon gikk han hele veien og satte et lurt skudd ned i høyre hjørnet for Sveiva målvakten og dermed var i ledelsen for første gang! Det som deretter skjer er noe vi må forbedre. I stedet for å være smarte og agressive så blir vi passive og for defensive og lar Sveiva ta tilbake initiativet i kampen. Om det var kreftene som tok slutt hos enkelte eller om det satt mellom øra får kampanalysen vise, men vi ga i hvert fall bort kampen til Sveiva som takket og bukket. 6-6 kom etter 11.19 av perioden hvor vi ikke har kontroll på motspillere og 7-6 kom litt på samme måte da vi tillot Sveiva og spille på tvers og dermed sto det 7-6 til gjestene etter 15.12 av oppgjøret. Vi tar time-out etter 17.12 og i sluttminuttene er det tilløp til kaos i Sveiva forsvaret med noen kontroversielle situasjoner som ble heftig diskutert etter kampslutt, men uansett, vi klarer ikke å score, Sveiva vinner med 7-6 og vi må nok en gang gå skuffet i garderoben med 0 poeng etter et oppgjør mot Sveiva! Surt, nesten er ikke nok. Men dette bør trigge gutta til en vanvittig innsats på treninger fremover, da det kan se ut som Eliteserien denne sesongen kommer til å bli et "rotterace" uten like om plassene 3 til 11. Vi skal til sluttspill!!!

BB. Eirik Oseth ble av juryen kåret som NOR 92´s bestemann mot Sveiva. (Foto: Innebandyavisen.no)

Spillerstatistikk Eliteserien menn

Kort oppsummert første halvdel av serien
Eliteserien i innebandy kan se ut til å bli innebandyens svar på OBOS ligaen i fotball denne sesongen. Ser vi bort fra topplagene Tunet og Greåker som mest sannsynlig skal gjøre opp om seriemestertittelen, så er serien jevnere enn noen gang. Analyserer vi også våre egne kamper er det kun i oppgjørene mot Tunet om Greåker hvor vi ikke var i nærheten av å ta poeng. På tross av et 8-2 tap borte mot Sandnes i en kamp som var jevnere en resulatet tilsier, har samtlige av de øvrige kampene vært jevne oppgjør. Det betyr at om vi nå får orden på de utfordringer vi har hatt i første halvdel av sesongen foran andre del av sesongen som drar i gang igjen etter VM pausen med bortekamp mot Harstad, så kan vi fortsatt være med å kjempe om en topp 5 plassering. Vi må bare gjøre den jobben skikkelig og legge et solid grunnlag. Vi har trua!

- NOR 92 kjempet godt mot Sveiva (Innebandyavisen.no)

NOR 92 trener Malcolm Schäfer var en skuffet mann etter tapet for Sveiva: Et tungt tap i siste kampen innen VM pausen, der vi har kun oss selv og takke. Vi er ikke påkoblet og tar litt for lett på våre oppgaver defensivt og gir Sveiva flere "gratismål" noe som gjør det vanskelig å vinne slike matcher. Vi har mer å gi kan derfor ikke klage på resultatet. Nå kommer et lengre kampopphold hvor vi må bruke muligheten til å endre på de ting som har vært mindre bra under første halvdelen av sesongen.

Litt å rette på. NOR 92 trenerne Malcolm Schäfer og Robin Ek har litt å jobbe med frem til avslutningen av sesongen om vi skal ta oss til sluttspill. (Foto: Glenn Selbo, NOR 92)