27282930

Drama i tre akter da Harstad ble slått i Mjøndalshallen

26.09.2021

Det ble som forventet tett, jevnt og dramatisk da vi møtte Harstad i Mjøndalshallen i ettermiddag!

Dramatisk! Vi ledet hele kampen igjennom, men holdt på å rote bort alt mot slutten før vi tok nytt grep og sikret oss alle poengene.

Tett start på kampen
Kampen startet med to lag som var villige til å angripe og et brukbart tempo. Vi fikk en bra start med flere kvalifiserte målsjanser før den endelig satt bak Harstad målvakten etter spilte 07.02 da Sebastian Kämpe (Didrik Grøstad) sendte oss opp i 1-0. Etter dette hadde vi to kjempesjanser, en hvor Harstad målvakten redder med maska da han desperat kaster seg etter delvis å ha blitt utspilt, før vi setter et skudd i nedsiden av tverrligger. 12.12 ut i perioden pådrar vi oss kampens første 2 minutters utvisning for feil bytte. Harstad hadde i samme sekvens også 6 utespillere på banen, men de slapp billigere enn oss der.
I undertallsspillet holder vi bra unna, men vi pådrar oss en ny utvisning etter 19.13 av perioden hvor vi også holder unna og kan dermed gå til pause med en ett måls ledelse.

Thriller da Nor 92 ordnet helgens andre seier (Innebandyavisen.no)

Tre nye! Kristoffer Bakke ble kåret til hjemmelagets beste spiller og noterte seg for tre nye nettkjenninger mot Harstad.

Tabellen Eliteserien

Dramaet fortsatte i midtperioden
Vi startet perioden i undertall og skulle "ri av" ytterligere 1 minutt og 17 sekunder undertall i starten på midtperioden. Det gikk ikke. Vi holdt akkurat i 46 sekunder før Harstad utlignet til 1-1 i overtallspill. Men som i kampen mot Fredrikstad var vi raske til å slå tilbake også i dag. Kun 1 minutt og 2 sekunder senere tar vi tilbake ledelsen da Krisfoffer Bakke (Didrik Grøstad) satte 2-1! Men Harstad hadde bestemt seg for å selge seg dyrt i dag og etter 08.55 av perioden lå ballen bak Nicolai Sevlejordet i NOR-målet og dermed sto det plutselig 2-2. Etter utligningen er vi igjen på jakt etter nye scoringer og skaper gode muligheter, så helt fortjent var det da Kristoffer Bakke (Axel Wallin) satte sin andre nettkjenning for dagen etter 13.45 av perioden. Da Jakob Grøstad helt på egenhånd satte 4-2 kun 44 sekunder før periodepausen var det god "kok" i Mjøndalshallen. Vi går til pause med en fortjent ledelse og vinner som i første perioden også skuddene i midtperioden.

Kampfakta NOR 92 - Harstad

Jubler for scoring.
NOR-gutta jubler for scoring mot Harstad!

Dramatisk avslutning på kampen!

Om det var tett og jevnt i de første to periodene var det bare forspillet på hva som ventet i 3. perioden! Etter en jevn innledning på perioden nærmest eksploderte det etter spilte 08.30 da vi øker ledelsen til 5-2 da Kristoffer Bakke (Axel Wallin) satte sin tredje nettkjenning for dagen. Deretter gikk det bare 31 sekunder før det smalt bak Harstad målvakten igjen, denne gangen var det Jørgen Becher (Aleksi Järvenpää) som fyrte av en kanon og 6-2 til oss. Det ble visket på tribunen (og kanskje på NOR-benken?) at det var spikeren i kista. Men så feil kan man ta... Sjekk bare her; redusering Harstad til 6-3 etter 09.42, ny redusering til 6-4 etter 10.36. Da tok NOR 92 time out, men det hjalp ikke særlig mye da vi fikk vår tredje utvisning kun sekunder etter. Dette ga Harstad "blod på tann" og i nok et overtallsspill setter de 6-5, før snuoperasjonen ble fullbyrdet etter 13.17 av perioden når det utlignet til 6-6. 4 mål på drøye 3,5 minutt. Bra av Harstad, håpløst av oss! Men i stedet for å gå helt i oppløsning viser vi en egenskap vi ikke har sett på en stund i NOR 92, evnen til å ta seg sammen og komme tilbake etter slike "sjokk". 14.38 ut i perioden tar Axel Wallin (Jørgen Ripel) ansvar og setter et skudd i kassa til 7-6 til stor jubel fra våre supportere. Og da Jørgen Ripel helt på egen hånd smeller inn 8-6 etter 16.04 løftet taket seg noen milimeter i Mjøndalshallen. Men litt mer drama skulle det bli før det var helt slutt. Harstad tar ut målvakten og spiller 6 mot 5 i et siste desperat forsøk og får lønn for satsingen med 1,11 igjen av kampen da de reduserer til 8-7. Heldigvis er vi dyktige og smarte på slutten og slipper ikke inn flere mål og vinner dermed fortjent nok en jevn, tett og i overkant spennende kamp! Vel blåst gutter!

En lettet Malcolm Schäfer kunne konstantere at vi tar med oss 6 viktige poeng i helgen, men samtidig er det ting å ta tak som da vi leder med fire mål mot Harstad og nesten roter det bort. - Igjen en deilig og viktig seier, vi gjør langt fra en 100% kamp, men klarer fortsatt å vinne, og det er sterkt og viktig for gruppen! Vi må ta med oss ​​at vi kommer sterkt tilbake etter deres 4 kjappe mål og det fakta at vi scorer 8 mål i dag. Også en stor takk til vårt fantastiske publikum med viktig støtte i vår første hjemmekamp for sesongen.

Poengligaen Eliteserien

Viktig scoring!
Jørgen Ripel satte vår 8 scoring som skulle vise seg å bli seiersmålet.

Greåker neste
Dagens seier brakte oss opp på 5. plass på tabellen med 6 poeng etter 3 kamper. Neste fredag (kampstart kl. 19.00) kan vi invitere til en skikkelig godbit når Greåker kommer på besøk til Mjøndalshallen.