20212223242526
27282930

Hide-a-lite Mullsjø og Tunet til topps i EXEL TIGER

26.08.2007

Ingen store bomber i årets EXEL TIGER CUP i 2007. To meget jevne finaler med spenning og nerve helt til siste minutt praktisk talt. I dameklassen presset Holmlia hardt for utligning i sluttminuttet, uten å lykkes, mens Hide-a-lite Mullsjø på sin side hadde stor suksess med sin sluttspurt!

Sarpsborg åpnet finalen meget sterkt og ledet med 2-0 etter 1- periode over rystede svensker. Perioden var jevnspilt, men Sarpsborg var dødelig effektive i sine avslutninger. Målene til Sarpsborg ble besørget av Jonas Klefbeck og Krister Søtorp.

I den andre perioden fortsatte Sarpsborg med å utnytte sine sjanser. Etter drøye to minutter fikk de sjansen i overtall og utnyttet denne effektivt med å øke sin ledelse til 3-0 etter at Jon Espen Skaug var sist på ballen. I resten av perioden jobbet Hide-a-lite Mullsjø hardt for å komme ajour og fikk lønn for strevet etter 7 minutter av midtperioden da Adam Fransson reduserte til 1-3. Sarpsborg lot seg ikke ryste av dette og kunne øke ledelsen til 4-1 etter at nenvte Jon Espen Skaug igjen var frempå. Dette var også perioderesultatet og på dette tidspunktet så det ut som at vi også i 2007 skulle få en Norsk seier over svensk finalemotstand.

I tredje periode fikk Hide-a-lite Mullsjø en kanonstart da Tobias Utterberg reduserte til 2-4 etter kun 1,10 av perioden. Drøye minuttet senere var det virkelig kamp igjen da Mathias Forsberg nok en gang reduserte for Hide-a-lite Mullsjø og stillingen var 4-3. Drøye seks minutter ut i perioden får svenskene en utvisning og Sarpsborg for en gyllen mulighet til å rykke fra og sikre seg en ETC- tittel og verdier for mer enn 15.000,-.  Det skulle bare gå 23 sekunder etter utvisningen før det var Hide-a-lite Mullsjø som i undertall utlignet Sarpingenes ledelse til 4-4. Målscorer var Fredrik Holtz som var en av turneringens beste spillere. Etter dette bølget kampen frem og tilbake inntil det gjensto fattige 45 sekunder. Da sa det bare pang bak Sarpsborgs målvakt, 5-4 til Hide-a-lite Mullsjø og målscorer var Fredrik Holtz, hvem ellers. Jubelen sto i taket, men de for anledningen rødkledde ga seg ikke med dette. Etter 59.29 økte Emanuel Ambré til 6-4 og den siste spikeren satte samme mann da han fastsatte sluttresultatet til 7-4 etter 59.42.

I damefinalen møttes finalelagene fra fjorårets ETC finale, Tunet og Holmlia. Tunet som er regjerende mestere hadde også møtt Holmlia i gruppespillet, en kamp som endte uavgjort.

I årets finale var det Tunet som kom best i gang. 1-0  til de gule etter drøye seks minutter, målscorer Ingrid Gigstad. Holmlia kom utover i kampen bedre med og kunne fortjent utligne til 1-1 etter 16.46 da Yvonne Ming satte ballen i mål. Perioden endte 1-1.

Tunet fikk også det første målet i den andre perioden da en av kampens store spillere Ingrid Gigstad ga Tunet en 2-1 ledelse. Dette ble også periodens eneste mål og Tunet var i føringen foran siste perioden.

I siste perioden fikk Holmlia en drømmestart! Anette Marie Berg utlignet etter kun 39 sekunder av perioden og ga de rødkledde nytt håp. Men så i løpet av et drøyt minutt scoret Tunet to mål. Først etter 46.29 ved Caroline Eng Sander og så etter 47.49 ved Stine Sanderengen. Dermed så det nok en gang ut til å gå Tunets vei i en ETC finale. Men Holmlia ga seg ikke og fikk lønn for innsatsen etter 58.59 da Marianne Nadim satte inn 3-4. Holmlia kjempet febrilsk for en utligning, men kom aldri nærmere og dermed kunne Tunet nok en gang heve pokalen over hodet og plassere vandre pokalen med to napp i premieskapet på Høyenhall nok et år. Tunet fikk også med seg en sjekk pålydende 4.000,-, samt en gavesjekk fra EXEL pålydende 2.000,-