20212223242526
27282930

Bråstopp mot Harstad

04.11.2007

Etter å ha scoret 22 mål de siste to kampene ble det bråstopp hjemme mot Harstad. Tydeligvis hadde NOR-trener Mikael Sjøqvist gitt beskjed om at den defensive delen av spillet skulle forbedres i forhold til oppgjørene mot Slevik og Kverneland. Stillingen etter den første perioden var 0-0...

Første periode ble en jevnspilt affære. Harstad hadde tydeligvis tatt lærdom av lørdagens kamp mot Sagene og presset langt høyere fra start mot NOR 92. Hjemmelaget hadde flere gode muligheter til å ta ledelsen, men ballen ville ikke like enkelt inn i mål som mot Kverneland. NOR 92 vant skuddstatistikken i den første perioden med 8-3.

I andre perioden ble NOR 92 alt for passive og Harstad fikk komme langt mer med i kampen enn tilfellet var i 1 periode. Det var også gjestene fra nord som tok ledelsen etter 24.41, selvfølgelig var det brødrene Laitinen som sto bak målet. Når Harstad også fikk lov til å gjøre 2-0 etter 36.54 var det stille blant de over 230 tilskuerne i Mjøndalshallen. Resultatet sto seg også til pause. Skuddstatistikken gikk i favør av Harstad med 7-4.

I den tredje perioden hadde vi forventet et stormløp fra start mot Harstad målet, men NOR 92 var også for forsiktige i presset i starten av perioden. Da Harstad økte til 3-0 i overtallsspill etter 46.24 trodde det fleste i Mjøndalshallen at løpet var kjørt. Men etter Harstad's mål skjønte de blå hva som måtte til for å ta poeng. Presset ble lagt høyere og spillerne satset alt fremover. Etter 54.39 fikk vi lønn for innsatsen da Manne Strandberg reduserte til 1-3 etter pasning fra Alexander Jaksland. Med nytt håp kjempet gutta hardt og når 2-3 satt i Harstad buret etter 57.28 (Robert Fox, assist Alexander Jaksland) kokte det i hallen. Etter 58.00 fikk Harstad en 2 min. utvisning og da øynet Tigers at minst et poeng skulle bli igjen i Mjøndalen. Men så skjedde ikke, NOR 92 var ikke besluttsomme nok i power play og da 8 sekunder gjensto av kampen kunne Harstad sette 2-4 i det åpne NOR-målet. Skuddstatistikk tredje periode 5-5, totalt 17-15.

Alt i alt var det greit at Harstad fikk med seg begge poengene, men NOR 92 kunne og burde tatt med seg et poeng i denne nøkkelkampen. Begge lagene står med 6 poeng etter denne kampen, Harstad har spilt en kamp mer enn NOR 92.

=> NOR 92 skuffet mot Harstad (Drammens Tidende)