20212223242526
27282930

Norge nummer seks

10.11.2007

Norges U19 gutter tapte den siste gruppespill kampen med 2-9 for Finland. Dermed ble det kamp om 5. plassen for Steffen Løvlund og hans lagkamerater. Motstander i denne kampen var Latvia, et lag Norge skulle ha bra sjanser for å slå.

Etter en første periode som endte 1-1, rykket Latvia fra Norge i midtperioden og la grunnlaget for seier mot våre gutter. Foran siste perioden ledet Latvierne med 6-3. Håpet steg i den norske troppen da Norge fikk en rask redusering og kontakt tidlig i siste perioden, men dette håpet ble knust da Latvia øket ledelsen til 8-4 før vi hadde spilt åtte minutter av perioden. Resten av kampen ble målfattig og Latvia fastsatte sluttresultatet til 9-4 med en scoring drøye syv minutter før sluttsignalet, dermed har Latvia slått Norge i kampen om 5. plassen.

Steffen ble stående uten poeng i kampen mot Latvia, men noterte seg for et av de norske målene mot Finland og er dermed tidenes poengkonge for et Norsk U19 landslag med sine totalt 15 poeng (9+6).