Hopp over kalender - Til hovedinnhold - Topp

Aktivitetskalender

«« Jun - 2022 »»
M T O T F L S
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Red. vs. Sjøkan

17.09.2007

En knapp uke gjenstår før NOR 92 gjenoppstår i herrenes Eliteserie og i den forbindelse har Red. tatt pulsen på Sjøkan. Her kan du lese hele intervjuet i sin usensurerte helhet, eksklusivt for nor92.com…

Hei Sjökan, hvordan har dagen din vært?
- Tack, bara bra. Plandag på jobbet og det var veldig givande faktiskt.

Noen likhetstrekkk mellom det å være barnehageonkel og det å trene A-laget til NOR 92?
- Ganska många faktiskt. Jeg föler meg som en barnehageonkel vissa träningar. Skämt å sido tror jag att allt man gör o är med om är sånt man får nytta av i en trenerroll. I mitt jobb handlar det ju mycket om att stötta og utvikle. Akkurat det handlar det om att vara trener og. Mitt främsta mål är att utvikle spillerne.

Du har nylig returnert med laget etter et treningsopphold med innlagte kamper i Sverige. Bortsett fra et par stortap, hvilket utbytte føler du laget fikk av dette?
- Lägret blev inte helt som jag hade tänkt mig. Jag borde varit tydligare före lägret mot spelarna om vad det var jag ville ha ut av det och hur vi skulle bo. Boendet blev lite för dåligt och motståndet vi mötte lite för tufft. Så ett tag var stämningen inte den beste, men jeg föler ändå att vi lyckades snu den negativa fölelsen på fredag kvelden till en ganska positiv lördag med en bra insats mot Mullsjö och en trevlig kveld med felles aktiviteter. Så jeg hoper att samholdet i stallet har blivit bedre efter helgen. Det var i alla fall mitt syfte med hela turen.

Føler du at du har kontroll på tingenes tilstand nå like før seriestart, eller har tapene i oppkjøringen ført til at den ellers så harmoniske svensken har blitt noe bekymret?
- Bekymmer er for pessimister. Jeg er optimist og tror grymt mycket på mitt lag. Så jeg menar att jeg har kontroll. Att vi tapt i treningskamper stör mig inte. Du får inga poäng i treningskamper.

Dere møter de regjerende norgesmestrene i første kamp. Positivt eller negativt?
- Bara positivt. Vi har inget att tape på en sån kamp utan all press ligger på dem. Vi kan spela avslappnat utan någon press. Bedre fölelse infor en kamp kan man ikke ha.

Vet du nok om årets motstandere i Eliteserien? Hvordan jobber du med dette?
- Jeg såg några få elitseriekamper i fjor og har sett några lag under försäsongen så lite koll föler jeg att jeg har. Men tanken er att jeg ska se så mange kamper jeg bara kan under säsongen då jeg tror det blir viktigt i år att ha koll på motståndarna. Men just nu ligger allt fokus på Fjerdingbykampen och de föler jeg att vi har bra kontroll på.

Du har jo hatt eventyrlig suksess siden du dukket opp i NOR 92, som et relativt ubeskrevet blad for de fleste norrbaggar. Fallhøyden kan bli stor nå som NOR 92 plutselig befinner seg i Eliteserien. Angrer du på opprykket?
– Om jeg angrer att vi vann alla tävlingskamper förutom to i fjor? Nej, det gör jeg ikke! Jeg har en plan och vision för det her laget og att gå upp i elitserien var ett av dessa. Att sedan en del menar att det kanske var för tidigt må vara hänt. Jeg hoper og tror att vi er redo.

Hva er det viktigste du har tilført klubben, og føler du at spillerne lever opp til dine krav?
- Vad jeg har tilfört klubben er upp till andra att bedöma, det er vansklig för mig att säga. Jeg syns at spillerne varit flinke til att ta till sig de idéer jeg kommit med. Jeg tror inte mina krav er så höye. De största kraven ställer jag på mig själv.

La merke til at du hadde en liten utblåsning mot spillerne i kampen mot Bærums Verk nylig. Hva skyldtes dette?
- Just i den kampen borde jag skällt mer än jag gjorde då vi hade en helt bedrövlig hållning. Men utblåsningen du syftar på hade att göra med att vi la alltfor mye fokus på domarna. Det måste vi sluta med og då menar jeg inte bara spillerna utan även mig själv. Jag har også tappat fokus vissa kamper. Så får det inte vara i fortsättningen.

Du virket i fjor som en trener som ikke gikk i veien for å benke såkalte "stjernespillere" om de ikke presterer. Vil dette endre seg nå som dere spiller på et høyere nivå?
- De som jobbar hårt och presterar på trening og kamp spiller. Sedan spelar det ingen roll vad spelarna heter eller hur gamla de är och inte heller vilken serie vi spelar i. Jeg har min filosofi och den kommer jag alltid att ha.

Ikke mange nye tilvekster i spillergruppen før årets sesong. Betyr dette at laget pr i dag er godt nok rustet til eliteserien, eller skyldes det andre ting?
- Mitt jobb er inte att fokusera om värvningar som inte har gjorts, mitt fokus ligger i att jobba med den spelargrupp vi verkligen har og som jeg sa tidigare hoper og tror jeg att den gruppen ska klara sig bra i elitserien. Men visst, jag hade inte gnällt om vi lyckats värva Henrik Qvist, Daniel Calebsson och Mathias ”Bult” Larsson.

Har vært mye snakk i det siste om en viss finne som så å si var klar for klubben, men så gikk overgangen i vasken. Hva skjedde egentlig?
- Ner vi trodde allt var klart ombestämde han sig. Varför han gjorde det må du spörre honom om.

Har denne saken preget spillergruppen i noen grad?
- Klart att det skapat lite oro, men min fölelse er inte att det preget oss väldigt mycket.

Noen finner det underlig at ikke Per Blomqvist fortsatt spiller i NOR. Som redaktør i ett frittstående organ, kan undertegnede si seg enig i dette. Hva er egentlig årsaken til at du lot ham gå?
- Jeg vill inte gå in på detaljer. Per Blomqvist er en veldigt duktig innebandyspiller som betydde en hel del för oss i fjor, men i bland måste man som trener ta beslut och se på en helhet. För meg handlar det lika mycket om att visa rätt hållning utanför banan som att prestera på banen.


Det var snøen som falt i fjor, men hvordan har de to nye spillerne som HAR kommet glidd inn i miljø og spillemønster?
- För meg er det ikke bara to nye, jeg ser even de uppflyttade från egna leden som nye spillere. Jeg syns att alla har kommit inn i miljön och spillemönster på ett tillfredsställande sätt.

Mange unge spillere i årets tropp som vil bli kastet inn i løvens hule. Hvordan tror du disse takler denne tilværelsen? Og har du jobbet noe med dette slik at de vet i størst mulig grad er forberedt på hva som venter dem?
- Jeg tror de takler det bra. Jag kan inte säga att jeg jobbet med det på noe speciellt måte mer än att vi ju mött väldigt tufft motstånd i treningskamperna.

De fleste vil vel si at NOR må være fornøyd med å berge plassen i år i sitt comeback i det gode selskap. Enig i det?
- Helt enig. Jeg har som sagt stora visioner för laget, men i år er det enda målet att hålla oss kvar. Det kommer att bli tufft, men jeg og guttarna ska göra allt vi kan for att infria målet.

Noen skader i troppen?
- Steffen Lövlund sliter med lysken og har ikke spillt i det hele tatt under försäsongen. Det er tveksamt om han kan spille i premiären. I övrigt er alla friska och hela.

Nevn tre årsaker til hvorfor folk må ta turen til Solberghallen i år?
1) Det var fyra år sen chansen fanns att se innebandy på högsta norska nivå i hallen.
2) Vi har som mål att spille en publikvänlig innebandy med höy fart, snabba spelvändningar och förhoppningsvis många mål.
3) Vi trenger stöd på tribunen.

Tusen takk for at du tok deg tid til en prat midt i en hektisk periode for A-laget. Red. kommer til å følge deg og laget med argusøyne i tiden som kommer, det kan du være sikker på...

Her kan du også lese hvor Kros-Corner tipper NOR 92 i årets sesong 




  •