20212223242526
27282930

NOR 92 skuffet

22.01.2008

NOR 92 tapte den uhyre viktige hjemmekampen mot Fredrikstad med 8-9. Dermed har lagene bak på tabellen fått en forsinket julepresang fra Tigers, som med seier kunne vinket farvel til de to lagene under streken.

Alexander Jaksland (bildet) og hans lagkamerater i NOR 92 skuffet både seg selv og fansen med å tape den viktige kampen mot bunnlaget Fredrikstad i Solberghallen.

Det var Fredrikstad som kom best i gang i kveldens oppgjør. Allerede etter 1.50 lyste det 0-1 på lystavla etter at Espen Johansen lagde østfoldingenes første mål. Etter dette fikk NOR 92 litt mer orden på spillet og meget fortjent kunne Steffen Løvlund utligne bortelagets ledelse etter 4.07. NOR 92 tok etter dette over mer og mer av spillet og etter 6.02 ble vi vitne til et meget vakkert mål, da Steffen Løvlund ga Tigers ledelsen 2-1 etter vakkert samspill med Alexander Jaksland. Men Fredrikstad ville være med på moroa og etter 7.49 utlignet de rød/hvite til 2-2. Kun 23 sekunder senere ledet Fredrikstad på nytt etter at Mikael Hemstad fikk pirke inn 3-2. NOR 92 skjerpet seg mot slutten av perioden og særlig rekka med Lindgren, Jaksland og Løvlund skapte trøbbel for bortelaget. Etter 16.35 var det derimot Gabriel Bystrøm i 2. rekka som fortjent utlignet til 3-3 som også sto seg til pause. En periode hvor NOR 92 hadde mesteparten av spillet uten å overbevise.

Den andre perioden startet meget bra for Tigers, hjemmelaget tok ledelsen 4-3 etter scoring fra Thomas Lindgren etter 21.47 og 5-3 etter scoring av Steffen Løvlund etter 23.12. Etter dette gikk lyset for NOR 92. Fredrikstad ble invitert inn i kampen av et NOR lag som ikke hang i sammen lagmessig. 5-4 kom etter 24.41 og 5-5 sto det etter 31.49. Deretter tok NOR 92 seg litt sammen og økte til 6-5 med Steffen Løvlund etter 32.38. Etter dette gikk som sagt lyset. 15.01 ut i andre perioden utliknet Fredrikstad til 6-6, før Fredrikstad på 6 sekunder i spill 4 mot 5 økte ledelsen til 8-6. Det er utilgivelig å slippe inn to mål i overtall i løpet av 6 sekunder. I tillegg avsluttet NOR 92 perioden med en utvisning da Thomas Lindgren ble belønnet med en to minutter etter 40.00.

NOR 92 startet som nevnt den tredje perioden i undertall med Thomas Lindgren på utvisningsbenken. Dette utnyttet Fredrikstad på best mulig måte ved å øke ledelsen til 9-6. Etter dette jaget NOR 92 for utligninger og etter 45.36 reduserte Steffen Løvlund til 7-9. Tigers jaget videre og da Fredrikstad pådro seg en utvisning snaue minutte senere strammet NOR 92 grepet ytterligere uten å få utelling i målprotokollen. Først etter 48.35 fikk NOR 92 lønn for strevet etter at Alexander Jaksland reduserte nok en gang til 8-9. Med drøye 10 minutter igjen å spille og et massivt press mot Fredrikstad målet trodde de fleste i Solberghallen at NOR 92 nok en gang skulle innhente en ledelse, men denne gangen ei. Fredrikstad hadde fattige 3 skudd på mål i siste perioden inkludert sitt ene mål, det sier litt om hvor stort trykk NOR 92 skapte mot slutten. Vi må også nenve at NOR 92 fikk et mål annulert etter at dommerne mente Steffen Løvlund sto inne i målgården. Ikke alle var enige i det. NOR 92 scoret også i på kampens siste ballberøring, men dette ble korrekt anulert da sirenen for full tid lød før ballen passerte målstreken.

Fredrikstad tok med seg to livsviktige poeng og NOR 92 må nå overraske mot antatt bedre motstand for å berge plassen i Eliteserien. Vi har tidligere snakket om lagmoral og innsats. Selv om det ble et unødendig og surt tap i kveld, tror vi at når den verste skuffelsen for lagt seg at NOR 92 reiser seg og kjemper for nye poeng allerede om 14 dager da Slevik kommer på besøk til Solberghallen.