20212223242526
27282930

Tilbake på sporet!

16.11.2008

Da NOR 92 i kveld møtte Bækkelaget i Solberghallen var det på mange måter en viktig nøkkelkamp. Først og fremst var det viktig å se om Tigers kunne finne tilbake til sporet fra de seks første kampene av sesongen som alle endte med seier, før seiersrekken ble brutt i den syvende kampen mot Hasle/Løren. Det var også viktig i forholdet til en plassering helt i toppen av tabellen.

Alexander Jaksland (bildet) og hans lagkamerater i Tigers var ute etter å "reise kjerringa" etter det sure tapet mot Hasle/Løren i forrige serierunde.

I går vant Målløs den viktige bortekampen mot serietoer Fredrikstad og rykket dermed i fra Østfold laget i kampen om seriemesterskapet.

Derfor hadde NOR 92 kniven på strupen i forholdet til om laget skulle henge med Målløs og Fredrikstad i toppen av tabellen. Med tap ville Målløs være hele 5 poeng foran Tigers.

Bækkelaget har vist styrke i det siste og kom med bra selvtillit til oppgjøret mot NOR 92. Oslo laget tuktet seriefavorittene fra Fredrikstad i siste serierunde med 8-6 etter en litt svak innledning på sesongen.

Mange i NOR 92 var spente på om Sjøkan's gutter kunne slå tilbake etter sesongens første tap i forrige runde. Første periode ga ingen svar om utfallet av oppgjøret da kampen sto 3-3 etter de første 20 minuttene. Bækkelaget ledet etter halvspilt periode med 3-1, men NOR 92 slo tilbake mot slutten av perioden.

Også den 2. perioden var jevn i målprotokollen. NOR 92 tok ledelsen, men Bækkelaget både utlignet og tok ledelsen, før NOR 92 utlignet til 5-5 før periodepausen. Lagene fulgte hverandre til døra og perioden endte dermed 2-2. Kampen sto og vippet på resultatet 5-5 foran den siste perioden.

Den tredje perioden startet på verst tenkelige måte for hjemmelaget da Bækkelaget tok ledelsen 6-5 etter kun 14 sekunder av perioden på straffe. Men NOR 92 slo tilbake kun 31 sekunder senere og skapte ny balanse i regnskapet. Om det var all grunntreningen som gjorde utslaget i siste perioden er vansklig å si, men NOR 92 slo tilbake og vant til slutt perioden med solide 5-2 og kunne dermed innkassere en meget viktig 10-7 seier over Bækkelaget. Med denne seieren ligger Tigers 3 poeng bak Målløs, men med en kamp mindre spilt. Samtidig passerte vi Fredrikstad på tabellen og inntok 2. plassen.

PS! Alexander Jaksland hadde en kjempedag i NOR-trøya denne søndagskvelden. Hele 9 poeng noterte "Jaxx" seg for mot Bækkelaget, fordelt på 4 mål og 5 assist!

Neste helg møtes Målløs og NOR 92 til toppoppgjør i Romsåshallen.