20212223242526
27282930

Ny kvartfinalethriller!

10.03.2010

De som på forhånd tippet at årets seriemestere skulle ta seg ENKELT til en NM semifinale etter å ha møtt nyopprykkede NOR 92 i NM kvartfinalene fikk ikke rett. Riktig nok vant Tunet også onsdagens kamp i Høyenhallen, men dette ble som den forrige kampen en skikkelig jevnt affære som laget i flytsonen vinner.

Niklas Karlsson (bildet) scoret ett av målene da NOR 92 måtte seg seg slått av Tunet også i den tredje NM kvartfinalen onsdag kveld i Høyenhallen.

1. periode staret bra for NOR 92 og laget hadde flere gode muligheter til å ta ledelsen i første halvdel av perioden. Etter hvert var det hjemmelaget som hadde best taket på perioden, men ingen av lagene lykkes med å score mål de første tjue minuttene og dermed sto det 0-0 på tavla til pause.

I andre periode fikk Tigers en drømmeåpning. Etter kun 24 sekunder av perioden spiller Jesper Gøransson frem til Tobias Johansson som ikke gjør noen feil og gir Tigers ledelsen 1-0. Så skulle det kun gå 16 sekunder før NOR 92 fikk sjansen i powerplay uten at dette gi noen resultater i form av en ny scoring, Uansett Tigers hadde tatt kommandoen i kampen og Tunet skapte ikke alt for mye i første halvdel av midtperioden. Etter drøye seks minutter er det Tunet som får sjansen til å spille i overtall etter at Niklas Karlsson pådro seg en 2. min. utvisning for protest. Heldigvis for Tigers klarte ikke Tunet å utligne i powerplay. Så etter snaut halvspilt periode får Tigers straffe etter at en Tunet spiller hindret en NOR-spiller som var på vei alene med Tunet keeperen. Dessverre for Tigers brenner Niklas denne straffer og i stedet får NOR 92 sjansen i overtall 5 mot 4 da en Tunet spiller ble utvist ved straffesituasjonen. Her får Niklas sin revansje og kan uten assistanse gi NOR 92 en fortjent 2-0 ledelse etter 31.30. NOR 92 fortsetter meget oppløftende de neste 3 minuttene, men så ut av ingenting så får Tunet's Tiger-killer Mattias Matsson meget heldig fra sin posisjon bak NOR-målet på en eller annen merkelig måte ballen inn bak Kolderup via en NOR-forsvarer. Kun tre minutter senere utligner Tunet til 2-2 etter et slagskudd i nettaket og dermed var vi like langt.  Dessverre for Tigers glipper det i markeringsspillet 45 sekunder før periode slutt og Tunet kan uansett om det var fortjent eller ikke ta ledelsen med 3-2 foran siste periode.

Live oppdatering fra kampen Tunet - NOR 92

Når Tigers kommer på banen i 3. periode vet de at det er vinn eller forsvinn. Gutta trår til med dødsforakt og skaper mye i starten på perioden uten å ha den rette flaksen og dyktigheten som behøves for å score på Norges beste innebandylag på hjemmebane. Så med snaue 9 minutter igjen av kampen smeller NOR-kaptein Tobias Nilsson til med et slagskudd som treffer stanga! Ballen spretter ut på banen og Tunet kontrer inn 4-2 - utrolig surt og med blå/hvite øyne der og da føltes det tungt! Etter dette må NOR 92 kaste alle mann i angrep og skaper også noen fete muligheter. Tunet har også sine sjanser og kampen vipper frem og tilbake i sluttminuttene. Minuttet før slutt tar Sjøkan ut Kolderup av kassa for å spille 6 mot 5, men NOR 92 klarer ikke å få noen redusering og i stedet er det Tunet som kan score kampens siste mål 6 sekunder før slutt i åpent mål og dermed vinner Tunet med 5-2.

Tunet vant krigen mot NOR 92 (tunetibk.no)

133 tilskuere så at Tobias Johansson og Niklas Karlsson scoret for Tigers. Utvisninger Tunet 2x2 min, - NOR 92 1x2 min. Dommerne Ingebrigtsli/Henriksen har gjort en meget bra innsats i alle kvartfinalene og skal også ha ros for sin innsats!

Når et lag vinner tre strake kvartfinaler så kan man ikke si det er ufortjent, men Tunet har virkelig måttet slite for hver eneste scoring i denne kvartfinale serien. NOR 92 var meget nære seier i hvert fall i de to bortekampene og har gitt årets seriemestere en meget tøff kamp helt til døra! Verdt å ta med seg inn i forberedelsene til neste sesong som vi bli meget spennende sett med NOR 92 øyne.

Vi syntes gutta har gjort en strålende innsats og at de virkelig ga alt i samfulle 9x20 min i disse kvartfinalene. Vi er stolte over innsatsen selv om det ALDRI er morro å tape kamper. Tunet var gode og dyktige som slo Tigers i disse kampene og det kan være at NOR 92 hadde gått til en semifinale om de hadde møtt hvilke som helst av de øvrige lagene!?