27282930

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Oppløftende tross nytt tap

18.02.2012

NOR 92 trener Mikael Sjøqvist fokuserte foran kampen på at laget skulle bli vesentlig tøffere i forsvarsspillet og ikke minst rydde unna effektivt foran eget mål. På tross av dette ledet Sveiva 3-0 etter drøye 8 minutter. Men på tross av en svak 1. periode skapte også Tigers sjanser og kom sterkere tilbake utover i kampen.

Mathias Knutsen (bildet) noterte seg for tre nye poeng mot Sveiva og er nå kun to poeng bak Steffen Løvlund som leder poengligaen i Tigers. (foto: Stian Mikalsen)

Sveiva ledet fortjent nok med 4-2 etter de første tjue minuttene og ledelsen kunne også fort vært større. Jørgen Becher og Steffen Løvlund var målscorere for Tigers i 1. periode.

NOR 92 - Sveiva  6-9 (2-4, 2-2, 2-3)
95 tilskuere i Solberghallen
Målscorere NOR 92: Mathias Knutsen (2), Jørgen Becher (1), Sondre Røstgård (1), Eirik Holstad (1), Kristian Becher (1)

Kampfakta og kommentarer fra oppgjøret NOR 92 - Sveiva

2. perioden startet med at Sveiva økte til 5-2 allerede etter 1.32 av perioden, men etter dette kom NOR 92 mer og mer med i kampen. Litt omstokking i rekkene, vi får mer orden på forsvarsspillet og skaper stadig flere gode sjanser. Etter snaut halvspilt kamp er det Eirik Holstad som til slutt får uttelling og skaper ny spenning i kampen med sin 3-5 redusering. Når Kristian Becher drøye tre minutter senere reduserer til 4-5 så det riktig så bra ut for hjemmelaget! Dessverre er det Sveiva som scorer periodens siste mål og dermed kan Sveiva gå til andre pause med en 6-4 ledelse.

23 tap på rad for NOR 92 (dt.no)

I siste periode skulle det gå hele 11.24 før noen av lagene klarte å score og når det var hjemmelagets Mathias Knutsen som reduserte til 5-6 øynet man virkelig håp om poeng denne fredagskvelden i Solberghallen! Når Sondre Røstgård kun to minutter senere og med mindre enn 7 minutter igjen av kampen utligner til 6-6, øynet hjemmepublikummet at sesongens første poeng var innen rekkevidde. Men, igjen og som så mange ganger tidligere denne sesongen, "tør" ikke vårt unge mannskap å ta tak i kampen og avgjøre den til vår fordel i sluttminuttene. I stedet er det Sveiva som minuttet senere tar tilbake ledelsen med 7-6 med mindre enn fem minutter igjen å spille av oppgjøret. Og når Sveiva øker til 8-6 med 1.56 igjen på lystavla hjelper heller ikke en time-out fra "Sjøkan" og i steden er det Sveiva som setter kampens siste mål med 44 sekunder igjen. Dermed taper NOR 92 sin siste Eliteseriekamp på hjemmebane for denne gang med 6-9.

Isolert sett er ikke dette et resultat å skamme seg over. NOR 92 har spilt jevnt med motstanderen i mange av sesongens kamper, men den store forskjellen også i denne kampen, som tidligere i sesongen, har vært evnen til å avgjøre kamper til fordel i sluttfasen. Dette kan vi nok i stor grad tilskrive at vi har Eliteseriens desidert yngste og mest urutinerte mannskap.

Nå gjenstår kun bortekampen mot Greåker, hvor vi har en siste mulighet til å unngå "smultring" i poengfangsten denne sesongen. Neste sesong blir det 1. divisjon i Solberghallen, men at det oppholdet blir av kortest mulig tid er vi ganske sikre på. "Nye" NOR 92 har etter nyttår vist at de er i stadig fremgang på tross av mager uttelling i poengfangsten. Får vi beholde stammen i dette laget, styrke det med noen gode spillere, er vi meget optimstiske med tanke på fremtiden. Spesielt når man også ser på  rekrutteringen bak A-laget, der er det få klubber som kan måle seg med NOR 92.

Dette kommer vi snart tilbake til i en egen nyhetsartikkel.